De babyshower is tegenwoordig ook een begrip en bijna al een traditie in Nederland. Hoewel al tientallen jaren bekend in de Verenigde Staten en Canada, is het afgelopen decennium de babyshower gigantisch in populariteit gestegen en tegenwoordig is het bij nieuwe zwangere vrouwen al wel de verwachting dat er een babyshower voor haar georganiseerd wordt.

Oorspronkelijk is de babyshower een feestelijk moment waarbij de zwangere vrouw in het zonnetje wordt gezet en er wordt gevierd dat er een baby aan komt. Een babyshower moet vaak een verrassing zijn voor de zwangere en een echt feest zijn. De babyshower wordt vaak alleen met de  vrouwen van de familie en de beste vriendinnen gevierd. Hierdoor kan de zwangere vrij spreken over vrouwelijke lichamelijke problemen of gevoelens zonder zich beperkt te voelen door schaamte door de aanwezigheid van een man.

Hoewel traditiegetrouw de babyshower in het huis van de zwangere wordt gehouden, is de babyshower ook met zijn tijd meegegaan. Steeds vaker wordt de babyshower in een café of restaurant gehouden, waarbij u moet denken aan een high-tea of een echt – alcoholvrij – feestje. De babyshower wordt vaak in het derde trimester gepland, omdat de zwangere dan al langer zwanger is en de kans op complicaties of miskramen veel kleiner is en de zwangere vrouw zich dan nog relatief vrij kan bewegen.

De babyshower begint eigenlijk altijd met het geven van cadeautjes. Deze cadeautjes zijn vaak of speciaal voor de zwangere (verwenproducten als douchegel, badschuim, lekkere geurtjes of make-up) of speciaal voor de aanstaande baby. Denk hierbij aan praktische – maar voor de zwangere erg handige – luiers of natte doekjes, maar ook leuke babykleding, speciale baby speeltjes of mooie geboorte versieringen.

Ook voor de babyshower zelf wordt vaak speciale versiering aangeschaft om er een echt feestje van te maken en de zwangere in het zonnetje te zetten. Zo zijn er vlaggetjes, slingers, ballonnen maar zijn er ook vaak vriendinnengroepen die een mooie poster of banner laten maken om zo de aandacht op de zwangere te vestigen.

Tijdens een babyshower worden vaak verschillende spelletjes gespeeld om de andere aanwezige vrouwen te laten voelen hoe het is om zwanger te zijn. Zo zijn er speciale zwangerschapsbuiken die men kan huren of kopen om te voelen hoe zwaar het is voor bijvoorbeeld de rug om zwanger te zijn. Ook worden er vaak baby poppen meegebracht om iedereen te laten oefenen hoe een luier te verschonen of hoe een baby vast te houden, hoe een baby borstvoeding te geven en zijn er zelfs baby’s die onverwacht spugen zodat de vrouwen kunnen ervaren hoe het is om een babyspuugje over zich heen te krijgen.

Doordat de zwangere tijdens een babyshower vaak al hoogzwanger is wordt er bij een babyshower vaak alleen lekker gekletst en gelachen en samen met het cadeautjes geven en een eventueel spelletje zoals hierboven genoemd wordt vaak een rustige middag om de zwangere vrouw niet te stressen. Ook is het voor iedereen een mooi excuus om je lekker te buiten te gaan aan petit fours, taart of cake.

© 2013 - 2023 Geboortebedankjes.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel