Gender reveal party

Een gender reveal party is een party waarbij in aanwezigheid van vrienden, familie en andere genodigden het geslacht van de nog niet geboren baby bekend gemaakt wordt. Het is een nieuwe traditie die over is komen waaien uit Amerika. Vanaf 2010 zijn daar, met name in de gegoede kringen, gender reveal party’s georganiseerd. Het is allemaal begonnen met een tv-show waar een echtpaar, waarvan de vrouw zwanger was, een cake aansneed en de roze vulling onthulde dat zij in verwachting was van een dochter. Dit was de start van de gender reveal party. Normaal gesproken krijgt een zwangere vrouw na ongeveer 20 weken te horen of ze in verwachting is van een jongen of een meisje. Met de echo die rond de 20 weken zwangerschap gemaakt wordt om een soort total check uit te voeren of alles goed gaat is in de meeste gevallen ook vast te stellen of de aankomende moeder van een jongetje of een meisje zwanger is. De gebruikelijke gang van zaken is dat de dokter dit tijdens een consult aan de vader en de moeder vertelt, samen met de andere bevindingen van het uitgebreide onderzoek van moeder en kind. Met een gender reveal party werkt dit anders. De uitslag naar het geslacht van het nog niet geboren kind wordt niet aan de ouders meegedeeld. De ouders zullen het, samen met vrienden, familie en andere genodigden, pas op de gender reveal party te weten komen. Dit kan op de manier zoals het de allereerste keer tijdens de tv show ging maar er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden om van het bekend maken van het geslacht van de nog niet geboren baby een leuke en memorabele happening te maken.

 

Het eenvoudigst is het meenemen van de envelop met de uitslag die je van de behandelend dokter hebt gekregen. Op de party wordt  deze envelop op een feestelijke en spannende manier geopend waarmee de uitslag bekend gemaakt wordt  aan de zorgvuldig uitgenodigde gasten. Maar een gender reveal party wordt pas een onvergetelijke party als er goed wordt nagedacht over hoe het feest er precies uit gaat zien zodat het ook echt een feest wordt,  met het bekendmaken van het geslacht van de nog niet geboren baby als daverend hoogtepunt.

 

Waarom een gender reveal party?

Een gender reveal party wordt gegeven als de zwangerschap minstens 20 weken onderweg is. De kans dat het dan nog mis gaat is heel erg klein en vanaf 20 weken is het mogelijk om betrouwbaar het geslacht van de nieuwe wereldburger “in the making” vast te stellen zonder ingrepen die risico’s met zich meebrengen. Bij de “total check” die na twintig weken uitgevoerd wordt in de meeste gevallen ook duidelijk wat het geslacht is. Het is in een zwangerschap echt een mijlpaal en mijlpalen mogen best gevierd worden. Een goede reden is bijvoorbeeld dat zusjes en broertjes goed voorbereid worden op de gezinsuitbreiding en op een leuke en positieve manier betrokken worden bij de voortgang van de zwangerschap. Een andere reden is dat een vaak toch kille behandelkamer van een dokter niet echt de ideale setting is om een met emoties omgeven bericht als het horen of er een jongetje of een meisje op komst is te horen. En verder is het gewoon leuk om een party te organiseren en alle mensen die je na aan het hart liggen om je heen te hebben om het heugelijke feit te vieren dat er over vijf maanden een baby geboren gaat worden.

 

Hoe werkt het?

De toekomstige ouders nemen de uitslag van het onderzoek naar het geslacht van hun ongeboren baby in ontvangst van de dokter of gynaecoloog maar laten de envelop waarin de uitslag zit gesloten. De ceremoniemeester van de gender reveal party opent de envelop om de voorbereidingen te starten van het feest waarop de komst van een jongetje of de komst van een meisje gevierd gaat worden. De ceremoniemeester kan iemand zijn die er zij beroep van gemaakt heeft om dit soort party’s te organiseren of een goede vriend of familielid waarmee de banden heel goed zijn en over het nodige organisatie talent beschikt om van het feest ook een succes te maken.

 

Voor het bekend maken van het geslacht zijn er natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden maar het moet leuk zijn en ook praktisch blijven. Het aansnijden van een taart met een blauwe of roze vulling is een absolute topper. Een taart is altijd feestelijk en het aansnijden kan met het nodige drama uitgevoerd worden. Een andere mogelijkheid is een heel grote doos met helium gevulde ballonnen te openen. Bij het openen van de doos stijgen de blauwe of roze ballonnen ten hemel en is het voor de toekomstige vader en moeder en verder iedereen duidelijk of het jongetje of een meisje wordt. Dit kun je ook doen met duiven die normaal gesproken als witte duiven worden ingezet. Met voor de duiven onschadelijke kleurstof kunnen de duiven de bij het geslacht passende kleur krijgen zodat alle gasten bij het openen van de korven en het weer naar huis vliegen van de duiven kunnen zien of het jongen of een meisje wordt.

 

Wat heb je zoal nodig voor een gender reveal party?

Voor een gender reveal party heb je om te beginnen leuke vrienden en familie nodig waarmee je zo’n party tot een succes kunt maken. Verder kan natuurlijk alles, van het openen van de envelop met de uitslag van het gender onderzoek  en een kopje koffie met een blauw of roze koekje erbij tot een party op een prachtig ingerichte en aangeklede locatie waar alle genodigden onthaald worden met een uitgebreid feest en zich door de aanwezigheid van verschillende fotografen ware celebraties voelen. De feestruimte, of dit nu gewoon thuis is of op een toplocatie buiten de deur, kan natuurlijk helemaal in stijl ingericht, uitgelicht en uitgevoerd worden met slingers, ballonnen, projecties op de muur, led verlichting in de passende kleur en door een dj bij het te vieren feit passende muziek of een band die een passend repertoire ten gehore brengt. De kleuren roze of blauw staan centraal, samen met de  woorden jongen en meisje hoe groot of hoe klein je gender reveal party ook is. Als alle gasten gearriveerd zijn is dat wat ze uiteindelijk willen weten en waar, in gezelschap van je beste vrienden en je familie, een toost op uitgebracht zal worden.

HELE LEUKE GENDER REVEAL PARTY VERSIERINGEN EN ACCESSOIRES VINDT JE OP DEZE SITE

IN DE RUBRIEK GEBOORTEVERSIERINGEN EN DAN ONDER HET KOPJE VERSIERING GENDER REVEAL PARTY!

 

© 2013 - 2023 Geboortebedankjes.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel