De drie voordelen van een kraamfeest

Als je na negen lange maanden eindelijk bevallen bent, staat je omgeving te springen om jouw kleintje te zien. Het is gebruikelijk om mensen te ontvangen na de geboorte om de baby te komen bekijken, maar veel vrouwen vinden dit helemaal niet prettig. Ben jij ook geen voorstander van het traditionele kraambezoek? Dan kun je er ook voor kiezen een kraamfeest te organiseren. In dit artikel lees je wat de voordelen van een kraamfeest zijn, ten opzichte van een traditioneel kraambezoek.

 

Je hoeft niet iedereen los te ontvangen

Geef je een kraamfeest, dan hoef je niet al je familieleden, vrienden en collega’s los te ontvangen. Je ziet iedereen op dezelfde dag en dit klinkt druk, maar het is juist rustiger dan die losse kraambezoeken enkele weken lang. Natuurlijk mogen je meest dierbare familieleden en je beste vriendinnen al wel eerder naar je kleintje komen kijken, maar de rest van het gezelschap kun je gewoon op het kraamfeest ontvangen. Dit geeft veel meer rust dan drie kraambezoeken per dag, een of twee weken lang.

 

Je bepaalt zelf wanneer je het feestje geeft

Als je kraambezoek ontvangt, weet je vaak niet wanneer mensen precies komen. Je hebt wel in het geboortekaartje gezet wanneer je mensen wil ontvangen, maar veel mensen bellen niet voor ze komen en staan gewoon ineens op de stoep. Vind je dit geen prettig idee? Dan kun je een kraamfeest organiseren. Als je een kraamfeest organiseert, word je namelijk niet verrast met onaangekondigde bezoekjes. Je weet precies wanneer je jouw familie, vrienden en collega’s ziet en sterker nog, je hebt deze datum zelf geprikt. Je bepaalt zelf wanneer je het feestje geeft en hoeft geen rekening te houden met onaangekondigd bezoek op de stoep.

 

Het is rustiger voor je baby én voor jou

Tot slot is een kraamfeest in veel gevallen rustiger voor je baby én voor jou. Komen er iedere dag drie gezelschappen langs om je kleintje te ontmoeten, dan kan dit druk worden voor je kindje. Zeker als iedereen je kindje ook nog vast wil houden en even wil knuffelen. Geef je een kraamfeest, dan is er één middag waarop iedereen je kindje ziet. Dit is op het moment zelf wat druk, maar voor en na het feestje geniet je van optimale rust met je kleintje.

 

Tip: je kunt de drukte van het kraamfeest beperken door bepaalde regels te hanteren. Op een kraamfeest is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om het kleintje van hand tot hand te laten gaan. Dit mag je best van tevoren aangeven. Wordt je kleintje de hele tijd door iedereen vastgepakt, dan mag je dit best een halt toeroepen. Zo houd je het feestje leuk voor het gezelschap, maar ook voor je lieve kindje. Zorg er ook voor dat je kindje een ruimte heeft waar hij of zij lekker kan slapen, zodat je kleintje niet de hele tijd in de drukte hoeft te zijn.

 

Een geslaagd kraamfeest organiseren: vijf tips

Je hebt besloten dat je een kraamfeest wil organiseren om jouw familie, vrienden en eventueel collega’s kennis te laten maken met jouw kleine wondertje. Wil je dat jouw kraamfeest een groot succes wordt, maar vind je het ook belangrijk om optimaal rekening te houden met jouw kindje op de kraamborrel? Lees dan in dit artikel hoe je een kraamfeest kunt organiseren dat niet alleen leuk is voor het uitgenodigde gezelschap, maar ook voor je kindje.

 

Tip 1: combineer de uitnodiging met het geboortekaartje

Je kunt een losse uitnodiging versturen voor het kraamfeest, maar je kunt er ook voor kiezen om de uitnodiging voor het feest kort op het geboortekaartje te vermelden. Zet je op het geboortekaartje dat je een kraamfeest organiseert, dan voorkom je dat mensen toch langs komen voor een kraambezoek. Wij raden je dan ook zeker aan om deze twee kaartjes met elkaar te combineren, simpelweg door kort op het geboortekaartje te zetten dat je op die datum een kraamfeest organiseert.

 

Tip 2: wees duidelijk over de eindtijd van het feest

Een kraamfeest heeft niet alleen een begintijd, maar ook een duidelijke eindtijd. Communiceer deze eindtijd aan je gasten, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Je kindje heeft genoeg rust nodig, dus het is belangrijk om jouw feestje niet te laat te laten eindigen. Weten je gasten van tevoren wanneer het feestje afgelopen is, dan zullen ze hier meer rekening mee houden.

 

Tip 3: regel de catering

Op een gezellig kraamfeest worden drankjes én hapjes geserveerd. Vraag je af wat voor drankjes je serveren en sla deze drankjes van tevoren in, zodat je dit niet net voor het kraamfeest nog moet doen. Wat betreft de hapjes, is het leuk om hapjes in het thema van het kraamfeest te serveren. Denk hierbij aan een taart in babythema of geboorte chocolade. Geboorte chocolade is niet alleen lekker, maar het past ook helemaal bij het thema van jouw feestje. 

 

Tip 4: vergeet de decoratie niet

Of je je feestje nu thuis geeft of op een externe locatie organiseert: de ruimte moet gezellig aangekleed worden. Dit kun je doen met babyshower decoratie. Je geeft natuurlijk geen babyshower, maar de decoratie voor de babyshower heeft precies het goede thema voor het kraamfeest. Koop verder nog wat leuke ballonnen en wat slingers en de ruimte ziet er hartstikke gezellig uit.

 

Tip 5: denk aan een bedankje

Het is gebruikelijk om de gasten van jouw kraamfeest een bedankje te geven. Natuurlijk is dit niet verplicht, maar het is wel leuk om je gasten iets mee te geven als ze naar huis gaan. Je hoeft geen groot en duur bedankje te geven, maar je geeft simpelweg een leuk kleinigheidje in het thema van het kraamfeest. Denk hierbij aan een kleurrijk zakje met lekkere geboorte snoepjes, die de gasten van je feestje thuis lekker op kunnen peuzelen. Hang er een leuk kaartje aan met een kort bedankwoordje en je hebt een leuk, persoonlijk bedankje voor al je gasten.

 

Tip: bestel de bedankjes voor je kraamfeest voor de geboorte al, dan heb je deze alvast in huis en kun je na de geboorte lekker van je kleintje genieten. Hoe minder je na de geboorte nog moet organiseren voor het kraamfeest, hoe beter!

 

© 2013 - 2023 Geboortebedankjes.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel